Door Henri Jansen op 8 juli 2018

Voorjaarsnota 2018

Voorjaarsrapportage 2018

 

Op 03-07-2018 is in de gemeenteraad de voorjaarsnota van het college behandeld. Het beloofde op voorhand al een niet al te spannend debat te zullen worden omdat in de nota nauwelijks wordt aangegeven wat de plannen zijn van dit college.

 

Er gebeurde dan ook precies wat de meesten van ons verwacht hadden, heel weinig. De hoofdvraag van de niet coalitiepartijen was dan ook, college kom met jullie plannen. Alleen op die wijze kunnen wij tot een opbouwend debat komen. Wat wel heel positief is, is dat alle partijen hebben uitgesproken op een constructieve manier met elkaar samen te willen werken voor de inwoners van de gemeente. Er werden mede veroorzaakt door de onduidelijkheid een flink aantal moties en een amendement ingediend. Sommige haalden het andere werden weggestemd of werden aangehouden. Wij hebben als PvdA zelf een motie ingediend inzake een verlaging van grafrechten, deze motie heeft het niet gehaald.

 

Om een lang verhaal kort te maken deze avond heeft niet heel veel opgeleverd, waarmee het college  aan de slag kan. Ook is er vanuit de PvdA gezien nog erg veel onduidelijk.

Door ons maar ook door een aantal raadsleden van andere partijen is dan ook al aangegeven dat het echte debat plaats zal vinden bij de behandeling van de Begroting 2019.

Munt- en briefgeld

Henri Jansen

Henri Jansen

Maak kennis met Henri Jansen Even voorstellen: Mijn naam is Henri Jansen en ik woon alweer 20 jaar in deze mooie gemeente. Ik draai al enkele jaren mee in de (steun)fractie van de PvdA Westerveld, maar de afgelopen drie jaar stonden mijn politieke activiteiten op een iets lager pitje. Dit kwam door drukke werkzaamheden welke

Meer over Henri Jansen