Door Chrisstien Dollekamp op 9 januari 2020

Basispolitiezorg in Westerveld

De fractie van de PvdA heeft 12 maart 2019 een schriftelijke vraag ingediend over de garanties van Basispolitiezorg voor de gemeente Westerveld, omdat de fractie ter ore was gekomen dat een sluiting van het politiebureau Meppel dreigde. De fractie sprak toen de zorg uit voor de politiedekking vanuit andere plaatsen, vanwege langere aanrijtijden, anders dan vanuit Meppel.

De fractie heeft toen het volgende antwoord van het college ontvangen:
“Planvorming rondom huisvesting wordt momenteel door de eenheidsleiding onder de loep genomen.
Tot dusver zijn er nog geen details bekend over sluiting, verbouwing of anderszins. Details zoals sluiting van het bureau Meppel en het verhuizen naar Hoogeveen worden niet door de politieleiding herkend, één en ander lijkt onderhevig aan individuele interpretatie”.
Dit was eind maart 2019.

Inmiddels zijn we ingehaald door de realiteit. De burgemeester van Meppel kondigde in zijn Nieuwjaarsrede aan dat het politiebureau Meppel zal worden gesloten en daar voor in de plaats een politiepost in het gemeentehuis van Meppel zal komen.

Een besluit waar ook de raad van Westerveld niet in mee is genomen. Een gemiste kans. 

Chrisstien Dollekamp

Chrisstien Dollekamp

Maak kennis met Chrisstien Dollekamp Mijn naam is Chrisstien Dollekamp. Ik ben bij de gemeenteraadsverkiezingen begonnen als burgerlid. In september 2023 heb ik de functie van raadslid aanvaard. Zoals ik als burgerlid al eerder heb gemerkt: Het sociale domein trekt mij het meeste aan , maar ook veel andere onderwerpen hebben mijn interesse. Te denken

Meer over Chrisstien Dollekamp