Door Redactie op 2 april 2020

Update: wethouder overstag inzake inzamelen oud papier in Westerveld

Update:
Door de schriftelijke vragen van CDA en PvdA en de kritiek die er door ontstond onder de inwoners, is de verantwoordelijk wethouder op 8 april teruggekomen op zijn besluit. Er zal nu eerst met de huidige inzamelaars en met de gemeenteraad over de inzameling van oud papier gesproken worden.

Lees ook het bericht hierover van RTV Drenthe 

Oorspronkelijk bericht:
Op 31 maart j.l. verraste de wethouder de gemeenteraad van Westerveld met een mededeling dat de inzameling van oud papier gaat veranderen. Over 10 weken zouden er al nieuwe, blauwe containers voor het oud papier bij de huizen worden geplaatst. Hierover heeft geen overleg plaatsgevonden met de gemeenteraad. CDA en PvdA zijn verontwaardigd en hebben schriftelijke vragen gesteld aan de het College van Burgemeester en Wethouders.

Daarin verzoeken beide partijen de uitvoering van het betreffende collegebesluit voorlopig uit te stellen, totdat de raad hierover heeft kunnen spreken. Zij schrijven: “Tijdens de discussie rondom een andere wijze van inzamelen en scheiden van afval is keer op keer door het college verzekerd dat het voor oud papier niet aan de orde is om deze inzameling te wijzigen. Ook toen er schriftelijke vragen en rondvragen door verschillende politieke partijen zijn gesteld inzake de inzameling, ontkrachtte de wethouder dit gerucht.”

CDA en PvdA vragen het college om de vragen schriftelijk te beantwoorden vóór de eerstvolgende ‘Politieke avond Westerveld’.

Lees de schriftelijke vragen van CDA en PvdA

 

Redactie

Redactie

De redactie van de website bestaat uit de leden van het afdelingsbestuur.

Meer over Redactie