Japanse Duizendknoop geeft serieuze problemen in Westerveld.

Door Jan Puper op 5 juni 2018

Albert Fopma stelt vragen aan het college in de commissie Fysiek Domein inzake de overwoekering van de duizendknoop.
“Op verschillende plaatsen verspreid door de gemeente groeit massaal Japanse Duizendknoop. Van deze uitheemse soort is bekend dat deze grote schade kan veroorzaken aan openbare werken, funderingen van gebouwen en door overwoekering/verdrijving van inheemse soorten.
Vragen:
1. Heeft de gemeente beleid om deze soort effectief te bestrijden op standplaatsen die in beheer zijn bij de gemeente?
2. Is er voorlichting beschikbaar voor burgers om verdere verspreiding van deze soort te voorkomen? Foutieve behandeling maakt het probleem eerder groter dan kleiner.
3. Zijn er afspraken met TBO’ s (Drents Landschap, SBB, NM) en de provincie voor een gezamenlijke aanpak?
4. Welke besluiten zijn hierover in het verleden genomen?”
Zowel de duizendknoop en de berenklauw geven idd grotere overlast in Westerveld, een juiste bestrijdingswijze van de duizendknoop is vooralsnog niet toereikend.
Verbranding is de juiste verwijderingswijze aldus wethouder Doeven.
Albert gaf het college de tip mee om contact op te nemen met Probos, dit bedrijf heeft goede resultaten geboekt in de bestrijding van de duizendknoop.

Albert Fopma

 

Jan Puper

Jan Puper

Maak kennis met Jan Puper Mijn naam is Jan Puper, 59 jaar, wonend in Vledder en geboren in Wilhelminaoord. Geborgen en getogen in “De Kolonie” als 6e nazaat van een eerste kolonist. Trotse vader van 3 kinderen, 2 zoons en een dochter in de leeftijden 22, 21 en 19 jaar. In het dagelijkse leven ben ik

Meer over Jan Puper