PvdA afdeling neemt afscheid van Henny Volman en Erik van Schelven

29 maart 2018

Tijdens de ledenvergadering van afdeling Westerveld namen de leden van de PvdA afscheid van Henny en Erik.

Erik had al aangegeven niet wederom beschikbaar te zijn als wethouder, Henny heeft zich niet opnieuw kandidaat gesteld voor de startende raadsperiode.

Fractievoorzitter Jan Puper dankte het tweetal en omschreef op een passende wijze Henny en Erik:

“Zelden heeft een wethouder zich zo snel in  het Sociaal Domein verdiept en uitvoering hieraan gegeven, tijdens mijn raadsperiode heb ik veel wethouders langs zien komen maar jij was de eerste Erik die je taken zo snel oppakte. De periode is niet eenvoudig geweest, de start was heftig doordat de oppositie op een goedkope wijze publiekelijk wilde scoren, hier ben je sterk mee omgegaan, ook al weet ik dat dit niet eenvoudig voor je geweest is. Als raadslid en wethouder heb je jezelf op een zo goed mogelijke wijze neergezet met de intentie om het beste voor Westerveld te betekenen. Hiervoor willen wij jou hartelijk dank zeggen.

Henny, jij hebt de fractie het sociale gezicht gegeven, juist je sterke kennis van de materie heeft ons als fractie altijd de juiste inbreng gegeven. Soms misschien iets te diep ingegaan op de materie maar altijd scherp en alert, onze mensen hebben geleerd van je, dank daarvoor. Ook het verlies van Jan Pruntel en Henk Siebering heeft ons allen aangegrepen. Een zware en moeilijke tijd waarin jij Henny, ook nog eens je maatje en leermeester Henk moest laten gaan. Ik spreek waardering uit voor de wijze waarin je het laatste jaar het raadswerk vorm hebt gegeven en volwaardig hebt afgesloten. Dank daarvoor”.

Voorzitter a.i. Harm Brouwer overhandigde Erik en Henny een waardering in de vorm van bloemen.