Door Chrisstien Dollekamp op 2 november 2018

PvdA over de begroting 2019 van Westerveld

Door de ernstige ziekte van Jan Puper heeft Henri Jansen als plaatsvervangend fractievoorzitter het woord gevoerd namens de PvdA. Henri heeft o.a. de volgende punten genoemd, waar we vragen of aanmerkingen over hadden:

  • We zijn niet tegen samenlevingsakkoorden, maar we moeten er voor zorgen dat iedereen gehoord en serieus genomen wordt, alvorens over te gaan tot het opstellen van akkoorden. Ruimte voor ideeën en overleg.
  • We zetten vraagtekens bij drie fondsen met een totaal van €800.000, omdat er geen invulling aangegeven wordt en geen kaders gesteld zijn. Kortom wij weten nog niet precies waar we aan toe zijn.
  • We hebben ingestemd met de motie Toegankelijkheid, om toegang tot natuurterreinen makkelijker te maken, net als het amendement Tiltmeters, om bodemtrillingen te meten rond gaswinnigvelden met een aansporing om dit ook samen met aangrenzende gemeenten te doen.
  • We hebben het amendement Duurzaamheid niet gesteund, omdat hier teveel verschillende zaken in geschoven zijn en geen heldere lijn naar voren komt. Overigens bevatte het amendement meerdere punten waar we het wel mee eens waren en waar wij veel sympathie voor hebben.

We hebben met de begroting ingestemd, met de opmerking dat we wel twijfels hebben bij een aantal posten en hopen dat wij bij de fijn-afstemming betrokken worden. We zullen het college controleren op de uitvoering van hun beloftes.

Chrisstien Dollekamp

Chrisstien Dollekamp

Maak kennis met Chrisstien Dollekamp Mijn naam is Chrisstien Dollekamp. Ik ben bij de gemeenteraadsverkiezingen begonnen als burgerlid. In september 2023 heb ik de functie van raadslid aanvaard. Zoals ik als burgerlid al eerder heb gemerkt: Het sociale domein trekt mij het meeste aan , maar ook veel andere onderwerpen hebben mijn interesse. Te denken

Meer over Chrisstien Dollekamp